Tez bölümleri

Tez bölümleri nelerdir? Tez kaç bölümden oluşur? Tez bölümleri nasıl hazırlanır? Bu makalede detaylı olarak bunları bulabilirsiniz.

Tez bölümleri, tez yazmak isteyen öğrencilerin, tez nasıl yazılır,  hangileri, tezde olması gereken bölümler nelerdir bunları iyi şekilde bilmeleri gerekir. Tez hazırlama durumunda olan lisans ve yüksek lisans öğrencilerinin çok iyi bilmesi gereken bölümleri çok iyi bilmesi gerekir.

Örneklerle tez bölümleri içeriğini gelen istek üzerine hazırlamaya karar verdik. Birçok öğrenci tez yazım aşamasına gelince ne yapması gerektiğini bilmez. Özellikle lisans öğrencilerine yol gösterme amacıyla tez bölümlerini örneklerle açıklama ihtiyacını hissettik. Tez nasıl yazılır konusunda yazılmış en detaylı yazıyı inceleyebilirsiniz.

Tez bölümleri nelerdir, tez nasıl hazırlanır, bulgular kısmını nasıl yazabilirim, sonuç örneği görmek istiyorum, metodoloji kısmı nasıl yazılır, tartışma bölümü, sayfa düzeni nasıl olmalıdır, elinizde örnek var mı diye soran birçok öğrenci var. Bugune kadar bunlara araştırma yapmaya devam edin, sitede bulamazsınız dedik. Fakat, tüm bu detaylara bu sayfadan erişebilirsiniz.

Tez bölümleri nelerdir

Boş bir sayfa, Başlık sayfası, Yemin Metni, Değerlendirme kurulu üyeleri, Yüksek Öğretim Kurulu Dokümantasyon Merkezi, Tez Veri Formu, Önsöz ya da teşekkür, İçindekiler, Tablo Listesi, Şekil Listesi, Ekler Listesi, Kısaltmalar Listesi, Özet, Abstract sayfası tez bölümleri arasında olmak durumundadır.  Aşağıdaki linklerde tüm bu başlıkları örneklerle dosyalar şeklinde yararlanmanız için koyduk.

Tez bölümleri nasıl yazılır

Aşağıdaki örnekleri inceleyerek nasıl yazacağınız konusunda fikir edinebilirsiniz. Lisans, yüksek lisans tez yazan öğrencilerin en çok merak ettiği, bölümlerin neler olduğu ve bu bölümlerin nasıl yazıldığıdır. İlk defa bitirme tezi hazırlayan öğrenciler önce örnekleri inceleyip sonra yazmaya başlamaları önemlidir. Hatta ilk kez mezuniyet tezi yazanlar, daha önce yazmış olanlardan fikir almaları daha hızlı, az zaman kaybı ile sonuçlanabilir.

Giriş Bölümünde olması gereken bölümler

Problem Durumu, Amaç ve önem, Problem Cümlesi, Alt Problemler, Sayıltılar, Sınırlılıklar, Tanımlar, Kısaltmalar giriş bölümünde yer alır. Giriş bölümü nasıl yazılır diyorsanız mutlaka aşağıdaki linkleri incelemeniz gerekir. Detaylı bilgiyi tez nasıl yazılır makalesinde bulabilirsiniz.

Yöntem bölümünde olması gerekenler

Araştırma modeli, evren ve örneklem, veri toplama araçları, veri çözümleme teknikleri, yöntem bölümünde yer alır. Örneklerle yöntem bölümünü detaylı şekilde inceledik. Yöntem bölümü nasıl yazılır, nelerden bahsedebilirim diye birçok öğrenciden soru gelmektedir. Araştırma modelini nasıl belirleyebilirim, evren ve örneklemi anlamadım, hangi teknikleri kullanabilirim sorularıyla çok fazla muhatap olmaktayız. Aşağıdaki listeyi inceleyebilirsiniz.

Tez bölümleri nelerdir? Tez kaç bölümden oluşur? Tez bölümleri nasıl hazırlanır? Aşağıda örnekler ile bunları açıklıyoruz.

Örneklerle tez bölümleri

Aşağıda tez bölümlerini göreceksiniz. Linke tıklayın ve ilgili sayfadaki örnekleri inceleyin.

Tez bölümleri makalesini incelediğinizde tezin nasıl yazılması gerektiğini örnekler üzerinden anlamış olacaksınız.

Tez nasıl hazırlanır yazısını okuyabilirsiniz.

Tez bölümleri nelerdir? Tez kaç bölümden oluşur? Tez bölümleri nasıl hazırlanır?

Bir yanıt yazın

Tıklayın
1
Tıklayın
Akademik Danışmanınız
Üniversite Öğrencilerine Akademik destek verilir
Ödev
Proje
Tez
Tezsiz proje
Makale
İntihal raporu
İntihal Düşürme
Online Sınav Desteği
Merhaba Hoşgeldiniz

Bölümünüz Ve Talebiniz Nedir?