Biyomedikal Mühendisliği Ödev Proje Tez çalışmalarınız lisans, yüksek lisans, master öğrencilerine kısa süre içinde yapıp teslim ediyoruz. Tüm akademik çalışmalar İngilizce ve Türkçe olarak yapmaktayız. Türkiyeden gelen talepler, Kıbrıs’tan gelen akademik hizmetlerin yanında yurt dışından gelen teklifleri de yerine getirmekteyiz. Biyomedikal Mühendisliği Ödev Proje Tez

 

  • Lisans
  • Yüksek Lisans
  • Tezli Tezsiz yüksek lisans
  • Master
  • MBA
  • Doktora
  • Ödev Yapılır
  • Proje Hazırlanır
  • Tez yazılır
  • Makale yazılır
  • Sunum hazırlanır
  • Essay makale hazırlanır
  • Assignment
  • Homework
  • Take home exam

Destek verdiğimiz dersler ve içerikleri:

Biyomedikal Mühendisliğine Giriş

Mühendislik ve teknolojiye giriş Bilim ve Teknolojideki gelişmeler doğrultusunda Biyomedikal mühendisliğin gelişimi ve tarihçesi, Biyomedikal mühendislerin çalışma alanları, konuyla ilgili sergi ve seminer sunumları.

Biyolojik ve Tıbbi Fizik

Biyolojik ve tıbbi fiziğe giriş, biyomekanik, biyomalzemeler, biyoelektronik, elektromagnetik alanların biyolojik etkileri, medikal uygulamalarda elektrik güvenliği, biyooptik, biyoakustik, canlı dokunun temel işlevsel yapısı, yaşam ortamı olarak su, biyoenerji, radyasyon fiziği, ışınlar ve tıbbi uygulamaları, solunum sistemi biyofiziği, dolaşım sistemi, kan basıncı, nörolojik sistem biyofiziği, sinir uyarımları, implantlar, biyo-geri besleme, akupunktur.
Devre elemanları,direnç devreleri,Ohm yasası,Kirchoff yasaları ve devre çözümleme yöntemleri,düğüm-gerilim ve göz akımı yöntemleri. Thevenin ve Norton eşdeğerleri,Endüktans ve kapasite,seri ve paralel bağlantılar,Laplace dönüşümü.Birinci dereceden RL,RC ve RLC devreleri.Defibrilatör devrelerinin Laplace dönüşümü ile analiz ve sentezi. İşlem kuvvetlendiricileri,biyomedikal enstrümantasyon kuvvetlendiricileri. EEG,EKG ve EMG giriş katlarındaki yüksek giriş dirençli enstrümantasyon kuvvetlendiricileri.Bunlarda geribesleme kullanarak ortak mod geriliminin düşürülmesi.

Elektromagnetik Alanlar ve Dalgalar

Elektrostatik, elektrik alan Gauss Kanunu. İletkenler, yalıtkanlar. Kapasitörler. Manyetostatik, manyetik kuvvet, Biot-Savart ve Ampere Kanunu. Malzemelerin manyetik özellikleri. Maxwell denklemleri, Faraday kanunu. Deplasman akımı. Elektromagnetik dalgalar, zamanda harmonik alanlar, kayıpsız ortamda dalgalar, kayıplı ortamda elektromanyetik dalgalar. Elektromagnetik dalgaların kimyasallar ve biyolojik moleküllerle etkileşimi.

Biyomekanik
Mekaniğin insan kas-iskelet sistemine uygulanma yöntemleri.Dokuların mekanik özellikleri kemik,kas, eklemlerin yapısal özellikleri ve mekanik analizi,mekanik sistemlerin dinamiği. Ortopedik malzemelerin mekanik yönden incelenmesi malzemelerde gerilme ve birim deformasyonlar.Biyomekanikle ilgili belli başlı araştırma alanlarıyla çözüm bekleyen problemlerin tanıtılması.

Biyomalzemeler
Malzeme bilimi ve tıp arasındaki ilişki. Kristal ve kristal olmayan malzemelerin özellikleri.Doğal Biyolojik Malzemeler.Yapay Biyolojik Malzemeler. Malzeme biliminin Ortopedik Cerrahiye yönelik uygulamaları, polimer seramik, sentetik ve diğer implant malzemelerin mekanik, korozyon ve yüzey özellikleri ve dokularla etkileşimleri. Kardiyoloji ve malzeme bilimi.Malzeme bilimi araştırma yöntemlerinin tıp alanına uygulanması.

Biyomedikal Elektroniği
Temel katı-hal ilkelerine giriş;pn jonksiyonu,jonksiyon öngerilimleme,atomik teori,diyot modelleri ve özellikleri.Diyot uygulamaları,diyot devreleri,bu devrelerin analiz yöntemleri ve modelleri,pratik diyot uygulamaları.Çift kutuplu jonksiyonlu transistörler (BJT),taşıyıcı profilleri,daimi akım profilleri BJT,öngerilimleme devreleri,BJTkuvvetlendiricisinin analiz ve tasarımı.Kuvvetlendirici kararlılığı Transistör anahtarlama devreleri.Bipolar Jonksiyonlu Transistorlar JFET ve MOSFET transistörler,bu transistörler için ön gerilimleme devre modelleri,gürültü analizleri ve devre tasarımları,BJTve FET devrelerinin birleştirilmesi.Bu elemanlarla medikal alandaki EEG,EKG ve EMG devrelerindeki alçak gürültülü gerilim kuvvetlendiricilerinin tasarımı.

İnsan Fizyolojisi

Sinir Sistemi,kardiyovasküler sistem,kardiyovasküler sistemin modellenmesi ve simülasyonu,kardiyovasküler sistem ile ilgili sayısal işlemler ve hesaplamalar,solunum sistemi fizyolojisi,solunum sisteminin modellenmesi ve simülasyonu solunum sistemiyle ilgili sayısal işlemler ve hesaplamalar,boşaltım sistemi fizyolojisi,boşaltım sistemiyle ilgili sayısal sistemler ve hesaplamalar,fizyolojik kontrol mekanizmaları,sindirim sistemi.

Biyomedikal Sistemlerin Modellenmesi ve Kontrolü

Fizyolojik sistemlerin modellenmesi ve simülasyonu. Laplace dönüşümü ve durum uzayı gösterimi. Zaman ve frekans dömeni analizi. Lineer sistemlerin kararlılığı. PID kontrol uygulamaları. Fizyolojik sistemlerde parametre belirlenmesi ve optimum kontrol. Kontrol tekniklerinin Cheyne-Stokes solunum, glikoz dengeleme, kan-dolaşım ve insan kas refleks sistemlerine uygulanması.

Sinyaller ve Sistemler

Sinyaller ve sistemler: temel kavramlar ve özellikler, lineer zaman-değişmez sistemleri, sürekli zaman sinyalleri ve sistemleri için Fourier analizleri, ayrık-zaman sinyalleri ve sistemleri için Fourier analizleri, örnekleme, Laplace dönüşümleri, z-dönüşümleri, MATLAB uygulama örnekleri

Sayısal Analiz

Değişken nokta aritmetiği ve hatalar, kök bulma, nümerik diferansiyel ve entegrasyonlar, fonksiyonların yuvarlanması, nümerik lineer cebir, eigenvalue hesaplanmaları ve adi diferansiyel denklem çözümleri, nümerik algoritmaların analizi.

 

Biyomedikal Elektroniği
Medikal Elektronikte A,B,C sınıfı güç kuvvetlendiricileri, kuvvetlendiricilerin (BJT,FET ve MOSFET) alçak ve yüksek frekans cevapları, işlem kuvvetlendiricileri,enstrümantasyon kuvvetlendiricileri,bunlarda gürültünün azaltılması, Sistem gürültüsünün düşürülmesi (uygun ekranlama ve topraklama),işlem kuvvetlendiricileri kullanarak yapılan aktif süzgeçler ve bunlaın frekans cevaplarının EEG,EMG,EKG çıkışlarında kullanılacak şekilde tasarlanması.Osilatörler ve gerilim düzenleyici devreler mantık devreleri ve dijital devre tasarımı ve bunların medikal alanındaki EEG,EMG,EKG,hasta simülatörleri ve pacemaker gibi cihazlarda uygulamaları.

 

Biyomedikal Enstrümantasyon
Enstrümantasyon temel kavramlarına giriş. Temel ölçme,standart ve birimler,elektrotlar ve dönüştürücüler.Biyomedikal yükselteçler,Elektrokardiyografi,Fizyolojik basınç ölçümü ile ilgili temel prensipler ve fonokardiyografi,kan hacim akışıyla ilgili ölçüm teknikleri,diğer kardiyovasküler yaşam destek üniteleri;defibrilatörler,kalp pilleri kalp-akciğer pompaları.Beyin parametrelerinin ölçümünde kullanılan sistemler,Solunumsistemiyle ilgili ölçümler.Solunum tedavi sistemleri.Yoğun ve koroner bakım üniteleri.Ameliyathaneler ve eletrocerrahi sistemleri.Klinik Laboratuar ölçüm sistemleri.Hemodiyaliz sistemleri,elektro-optik,tıbbi ultrasonik sistemler.

 

Biyomedikal Sensör ve Çeviriciler

Biyosensor tasarımının temelleri,Fiziki optik,elektrik,mekanik ışıl algılama mekanizmalarının analizi,çevirici özellikleri,dinamik,doğrusallık,histerezis ve frekans aralığı,biyolojik elemanlar,biyolojik komponentler;tıbbi,biyolojik ve kimyasal sensörler.

 

Tıbbi Görüntüleme
Bu ders pek çok hastalığın takibinde kullanılan ve yoğun bir araştırma konusu olan manyetik rezonans spektroskopik görüntüleme tekniğinin içeriğini öğretecektir. Manyetik rezonans spektroskopik görüntüleme manyetik rezonans tekniklerini kullanarak vücuda zarar vermeden metabolik ve biyokimyasal bilgi sağlamakta ve kanser dahil bir çok hastalığın metabilizmasına ışık tutabilmektedir.

 

Biyomedikal Mühendisliğinde Mikroişlemciler ve Mikrodenetleyiciler
Mikroişlemci,Mikrodenetleyici ve PLC nedir? Bellekler,giriş/çıkış elemanları,kesmeler ve öncelikler.Papatya zincirleme türü iletişimler,zamanlama,mantık durumu,çözümleyicilerinin kullanımı.Eş zamanlı çok görevli kullanım ve Biyomedikal cihaz ve sistem tasarımında mikroişlemci,mikrodenetleyici ve PLC kullanımı ve programlarının yazılması.

 

Mühendislik Yönetimi
Mühendislerin mesleki yaşamlarında gereksinim duyacakları temel maliyet muhasebesi vefinans kavramlarının,takım çalışması esaslarının ve karar verme sürecinde yardımcı olacak bazı matemetiksel modellerin tanıtılarak, öğrencinin karar verme sürecinde sağlıklı ve ekonomik kriterlere uygun kararlar verebilmesini ve ortak çalışmalar yürütmesi için gerekli bilgileri sağlamaktır.

 

Mühendislik Projesi

Bir Biyomedikal Mühendisliği projesinin analiz, tasarım ve gerçeklenmesi, sonuçların rapor ve seminer olarak sunumu.

Sert Doku Tamiri için Ortopedik Çimentolar
Sert dokuların tanımlanması, sert doku-hücre etkileşimlerinin kısa tekrarı, kemik ve dişlerin mineralojik yapılarının tarifi, kemik boşluk ve hatalarının doldurulma uygulamaları, sert doku tamirinde kullanılan anorganik çimentolar, kemik tamir ve fiksasyonunda kullanılan organik çimentolar, enjekte edilebilen çimentoların kimyası, ortopedik çimento üretiminde kullanılacak ISO standartları, çimentoların sterilizasyonu, çimentoların sitotoksisiteleri.

 

LASER-DOKU ETKİLEŞİMİ

Biyolojik dokuların optik özellikleri. Laser’in temelleri. Laser ile biyolojik dokunun etkileşimi. Etkileşim mekanizmaları: fotokimyasal, fototermal, fotoablasyon, plazma uyarıcı ablasyon ve photoparçalayıcı. Laserin biyomedikal uygulamaları.

 

IŞIK TEDAVİSİ BİLİMİ

Işığın fiziği ve temel prensipleri. Işık aydınlatmasına dokunun optik ve termal tepkileri. Dozimetre ve termal takip. Dokuda UV radyasyonunun etkileri. Çeşitli hastalıkların tedavisinde ışık uygulamaları.

 

Modern İlaç Taşıyıcı Sistemler

Yeni ilaç gönderme sistemlerinin taşıyıcıları olarak biyomalzemelere giriş. Lipozomların bileşimi. Hücrelerle lipozomların ekileşimlerinin mekanizması. Kontrollü polimerik ilaç gönderme sistemleri. Transdermal ilaç gönderme sistemleri. Peptit protein gen ilaç gönderme sistemlerinin dizaynı. İnfüzyon pompaları ve implante ilaç gönderme sistemleri.

Manyetik Rezonans Spektroskopik Görüntüleme

Analitik Analiz ve Modelleme İçin Biyometri

Biyomedikal uygulamalarda nümerik veri örnekleme, biyomedikal verilerin merkezsel eğilim ve dağılımın ölçümü, aralık, nominal ve sırasal ölçümler ve kestirimi, biyomedikal görüntülemede Gauss dağılımı modelleme, hipotez test edilmesi, eşli ve bağımsız t testleri, varyans analizi, tekrarlı ölçümlerde varyans analizi, lineer regresyon analizi, korrelasyon analizi, Bland-Altman testi, Spearman sıra korrelasyon modelleri, Chi-square olağanlık çizelgeleri, McNemar analizi, Cochrane Q, Mann-Whitney sıra toplam testi, Kruskal Wallis istatistiği, Wilcoxon işaretli sıra testi, az biyomedikal veri için Friedman istatistiksel analizi, biyomedikal enstrumasyonlar için sağkalım analizi, Log sıra testi, ve Gehan’ın sağkalım verileri için modeli.

 

Tıpta Yapay Zeka

Yapay Zekaya giriş (YZ). YZ temelli klinik karar verme. Medikal teşhiste yapay zeka, terapi seçme ve izleme. Klinik bilgilerle nedenlendirme. Makine öğrenme sistemleri. Klinik karar verme destek sistemleri. YZ’nin medikal uygulamaları
Manyetik Rezonans Görüntüleme
Bu ders manyetik rezonans olayının ne olduğu, manyetik rezonans görüntülerin nasıl oluşturulduğu, MR sistem parçaları, sinyal oluşumu, lokalizasyonu ve MR teknolojisinin çeşitli hastalıkların karakteristiğinin anlaşılmasındaki etkinliği konularını içerecektir.
Tıbbi Robotik
Robotik donanım, sensör, uyarıcı tasarımı. Robot kinematiği ve dinamikleri. Yörünge planlama. Haptik ve telemunipulasyon. İnsansı robot etkileşimi. Robot yardımlı rehabilitasyon terapisi. Mikro ölçekli cerrahi ronbotlar. Robot yardımlı görütülemeli rehberli medikal müdahale. Tıbbi robotikte güncel konular.

Biyomedikal Mühendisliği
Tıklayın
1
Tıklayın
Akademik Danışmanınız
Üniversite Öğrencilerine Akademik destek verilir
Ödev
Proje
Tez
Tezsiz proje
Makale
İntihal raporu
İntihal Düşürme
Online Sınav Desteği
Merhaba Hoşgeldiniz

Bölümünüz Ve Talebiniz Nedir?